Menu

Onjuiste klantgegevens, informatie gebaseerd op oude (bron)gegevens of datagegevens die onvolledig zijn. Een paar voorbeelden van elementen die impact (kunnen) hebben op uw organisatie. Een fout in uw datagegevens kan (grote) nadelige gevolgen hebben voor uw organisatie. Datakwaliteit hoog in het vaandel hebben, is anno 2015 een must!

Belang van datakwaliteit

Toenemende digitale processen en klantbediening heeft de verwerking en beschikbaarstelling van datagegevens efficiënter gemaakt. De keerzijde is dat dit tal van risico’s met zich meebrengt.
Datagegevens verzamelen is één ding, maar deze gegevens actueel houden is een ander. Het klinkt zo vanzelfsprekend voor uw organisatie, maar het gaat bij veel organisaties nog te vaak fout.

Heeft uw organisatie in beeld over welke gegevens u beschikt, of deze actueel zijn en tot slot of deze betrouwbaar zijn? Betrouwbare gegevens vormen het fundament van uw bedrijfsvoering. Kritische datagegevens moeten onder alle omstandigheden juist, volledig, consistent, tijdig en actueel zijn. Ondermaatse datakwaliteit is direct van invloed op foutkansen en de efficiëntie van uw administratieve processen. Gebleken is dat lage datakwaliteit negatieve gevolgen voor uw organisatie met zich meebrengt, bijvoorbeeld reputatieschade en klantverlies. Hoge datakwaliteit daarentegen brengt altijd positieve gevolgen voor uw organisatie met zich mee. Denk hierbij aan hoge klanttevredenheid, een efficiënt werkende organisatie en beter ‘in control’ zijn.

Alleen met goede datakwaliteit kunt u uw klanten goed bedienen. Want de kwaliteit van de data bepaalt mede de waarde voor de organisatiedoelen die u nastreeft. Dáárom is datakwaliteit zo belangrijk voor de organisatie van nu!

Onderscheidend element BWP

Op het gebied van datakwaliteit kan BWP uw organisatie op verschillende manieren ondersteunen in het leggen van een connectie tussen uw bedrijfsvoering en informatie. BWP brengt kennis en begeleiding op het gebied van implementatie, processen en techniek. Op basis van deze elementen kan BWP u maatwerk als standaardoplossingen aanbieden. Betrouwbare datagegevens vormen het fundament van uw bedrijfsvoering en deze gegevens moeten onder alle omstandigheden juist, volledig, consistent, tijdig en actueel zijn. Door onze ruime praktijkervaring op het gebied van datakwaliteit en het implementeren van processen die hiermee samenhangen, zijn wij in staat om samen met uw organisatie een perfecte verbinding te leggen tussen de theorie en praktijk!

Auteur: mr. Nabil el Boughlali, Project Professional bij BWPTerug naar het overzicht
© 2017 BWP - alle rechten voorbehouden