Menu
PMO

onderscheidende ondersteuning, van operationeel tot strategisch

De projectmanagement office (PMO) beleeft een ware opmars. Niet zo vreemd, want grip houden op complexe projecten of programma’s vraagt veel van een manager. De invulling van professionele projectondersteuning en het niveau waarop dat gebeurt kan per opdracht sterk verschillen, van operationeel tot strategisch.

niveau

De vraag naar operationele projectondersteuning richt zich in hoofdzaak op het inrichten en beheren van projectadministraties met als doel om projecten binnen de gestelde tijd, het beschikbare budget en de kwaliteitsnormen te realiseren. Op tactisch niveau richt PMO zich vaak op het ondersteunen van een reeks projecten of een programma, waarbij de onderlinge samenhang en afhankelijkheden een belangrijke rol spelen. Tactische projectondersteuning richt zich ook op het verzilveren van ‘lessons learned’ en het borgen van ‘best practices’.  Strategisch PMO ondersteunt portfoliomanagement, door projecten en programma’s zo te richten dat ze maximaal bijdragen aan de strategische doelstellingen van organisaties.

BWP Project Professionals geeft op elk niveau invulling aan elke vraag op het vlak van PMO. Met projectondersteuners die gewend zijn in projectomgevingen te excelleren en op onderscheidende wijze bij te dragen aan het resultaat.

© 2017 BWP - alle rechten voorbehouden